Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, August 20, 2008

Saya Bertanggungjawab Mewujudkan AUKU - Tun

mahathir.jpg

KUALA LUMPUR 18 Ogos - Mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengaku bertanggungjawab memperkenalkan Akta Universiti dan kolej Universiti (AUKU) semasa beliau menjawat jawatan Menteri Pelajaran.

Beliau yang menyifatkan tindakannya pada ketika itu adalah bertujuan untuk mengekang golongan mahasiswa khususnya mahasiswa Melayu yang gemar berdemonstrasi di jalanan dan terlibat dalam aktiviti-aktiviti politik.

sumber: mahasiswakini

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet