Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, September 10, 2008

2 mahasiswa ditembak ketika berarak ke rumah PM - Utusan Malaysia

BANGKOK 5 Sept. - Dua pelajar universiti ditembak oleh penembak yang tidak dikenali ketika sedang berarak ke kediaman Perdana Menteri, Samak Sundaravej di sini malam semalam.

Anusak Sieng-oon dan Apichart Polrit, dari Universiti Ramkhamhaeng, ditembak di kaki serta lengan tetapi keadaan mereka tidak serius.

Kedua-dua pelajar berumur 22 tahun itu adalah antara lebih 100 pelajar yang berarak ke kediaman Samak di Soi Navamintr 81.

Ketua Polis Lad Prao, Kolonel Somsak Bunsaeng berkata, dua lelaki yang menunggang motosikal menghampiri kumpulan itu dan melepaskan beberapa das tembakan yang mengenai kedua-dua pelajar tersebut.

Kumpulan pelajar itu kemudian berhimpun di balai polis Lad Prao untuk membuat laporan polis serta membatalkan rancangan mereka untuk berarak ke rumah Samak bagi membantah cara beliau mengendalikan krisis politik yang sedang melanda.

- Bernama

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet