Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Sunday, March 4, 2012

Blog Sukan Hina Islam!!!
Mungkin akibat segelintir pemimpin Islam negara ini yang selalu menghina Islam, gejala ini telah mula berjangkit pada blogger Islam negara ini. Kali ini sebuah blog sukan  dengan entry yang bertulis "Dan tidakkah mereka tahu (yang) Arsenal itu hebat (lagi) power?" - Al-Emirates, ayat 10, yang boleh dikatogerikan sebagai menghina Surah Suci umat Islam atau menghina Ugama Islam itu sendiri.
Mungkin penulis blog tersebut Jahil tampa sengaja telah menyinggung perasaan Umat Islam. Diharap beliau menarik balik entry tersebut serta meminta maaf diatas kesilapan beliau.

Berikut adalah jawapan Ustaz Azhar Idrus mengenai entry tersebut yang dianggap menghina Al Quran. Jika benar blogger tersebut haruslah bertaubat dengan segera!


Sumber: Laksamana Bukit Bintang

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

Blog Archive