Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, August 15, 2012

Jom Design Kad Raya!!!



Jom Design Kad Raya!!!

Raya dah nak dekat..Puasa belum habis..Kuih belum siap.Macam mana nak raya macam ni baju raya tak beli lagi..Apa nak jadi ni..hehe..Melalut lebih-lebih la pulak. Jom ke topik asal..Macam mana nak design kad kawin raya anda sendiri.Kad raya kalau dalam dunia IT ni kita panggil kad raya elektrik elektronik.

Nak design kad raya tak anak-anak???Jom kita belajar sekarang ye..Tutorialnya bukan di sini..Tapi di sini dan sini. Belajaq buat kad raya dengan Cik Luvleey ok..Saya pun dok belajaq jugak..Bukan keluaq dari perut terus pandai.:-D. Tengok kad raya atas dengan bawah ni. Tapi jangan komplen cakap hodoh k.:-D

Anda boleh tukar gambar nak letak gambar sendiri ke, nak tulis macam-macam ikut kreativiti sendiri pun boleh. Tapi yang penting kena ada software photoshop na..Nak software photoshop boleh mai tengok sini.

Guna yang Actions Script tu senang. Kalau tak tau nak guna macam mana boleh tanya. Senang sangat-sangat aih..Nak belajaq guna photoshop boleh singgah sini.

Kalau yang tak pandai nak guna photoshop tu boleh buat kad raya secara online melalui website di bawah:

klgreetings.com 
ecards.mi.com.my
101egreetings.com

Sumber 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

There was an error in this gadget

Blog Archive