Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Thursday, April 18, 2013

PRU 13 : SIAPA GADAI MELAYU. INI BUKTINYAPR sering dilemparkan dengan fitnah sebagai menggadaikan ketuanan Melayu dan sebagainya.

Tetapi hakikatnya cuba tuan-puan lihat statistik di sebelah. Bilangan calon-calon Melayu dalam Pakatan Rakyat jauh lebih ramai berbanding calon-calon Melayu dalam BN.

Ternyata BN menggadaikan kerusi-kerusi Melayu.

Jadi usah bicara tentang perkauman kalau diri sendiri sebenarnya TIDAK MEMBELA MELAYU malah menggadaikan politik Melayu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

There was an error in this gadget

Blog Archive