Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Monday, June 9, 2008

POLITIK WANG

Hari ini,dunia dirasakan begitu pelik, Orang anti betul dengan babi,semua cerita pasal babi, makan babi haram, sentuh babi haram, sungguh berjaga-jaga bila tiba bab babi. Begitu juga dengan ayam sembelihan, dengar jer ayam stunning, terus boikot tak nak makan ayam. Nak beli ayam check betul2 ada ke tak cop halal. Kalau dah ada cop halal pun akan dicheck lagi. Sahih ke tak cop halal tu. Yang peliknya bila tiba bab rasuah, ada yang kata rasuah ni satu pelaburan. So, blh on je. semua ambil mudah. Its like you invest something to gain something Kalau tak invest maka tak dapat, so perlulah hulur duit sikit. Mereka kata ini bukan rasuah, ini satu pelaburan. Kerja makan duit rasuah. Projek-projek nak dapat kena hulur rasuah. Bila balik rumah. Bagi bini duit belanja harian. Bagi anak-anak duit poket. Buat rumah besar-besar untuk keselesaan ahli keluarga dan tunjuk kat masyarakat dia orang kaya. time pergi masjid bagi sumbangan yang besar-besar untuk pembesaran masjid, untuk cat masjid, untuk pasang ayat2 quran yang mahal kat masjid. Bila hari raya bagi duit banyak2 kat budak2 yg datang umah. Buat jamuan grand2... Semua tu menggunakan duit hasil kerja yang dicampuri dengan rasuah Tu yang pelik.. Makan babi haram. Makan ayam semebelih tak proper haram. Tapi makan rasuah halal. Investment la katakan....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

There was an error in this gadget