Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Sunday, March 21, 2010

Inspired From: "Beginilah Jalan Da'wah Mengajarkan Kami"


Jalan ini, adalah jalan yang dijauhi oleh orang2 yang selalu dibalut kekhawatiran tentang masa depan keduniannya. jalan yang membuat orang2 jahil merasa heran, mengapa kami mau dan bertahan diatas jalan ini... "jalan da'wah mengajarkan kami bahwa kami memang membutuhkan da'wah. kebersamaan dengan saudara2 di jalan ini semakin menegaskan bahwa kami harus hidup bersama mereka di jalan ini agar berhasil dalam hidup di dunia dan akhirat kami.." jangan engkau tanya aku tentang jalan hidupku.. di jalan ini terdapat banyak rahasia kehidupan.. ia adalah karunia sekaligus ujian.. ia adalah dunia cita-cita.. aku telah menjual hidup ini kepada allah.. kemudian aku berlalu bersama para pemburu petunjuk.. beginilah jalan da'wah mengajarkan kami... ....dari sini kami memulai.... inspired from: "Beginilah Jalan Da'wah Mengajarkan Kami"

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet