Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Tuesday, January 4, 2011

Tuisyen Bahasa Inggeris (TuBI '10)

Assalamualaikum w.b.t

Wakaf Bharu, Kampung Kutan 21 disember 2010: Alhamdulillah pada telah pun berlangsung satu program yang dikendalikan sahabat-sahabat Rakan Mahasiswa Kutan iaitu Tuisyen Bahasa Inggeris dari rumah ke rumah di kampung halaman. Walaupun dengan kekurangan tenaga kerja dan pengerak dikalangan mahasiswa kampung ini namun ia tetap berjalan dengan lancar seperti apa yang telah dirangkakan.Program Tuisyen Bahasa Inggeris ini telah di kendalikan oleh Johari Bin Awang dan sasaran program program hanyalah pada golongan yang bakal akan memasuki Universiti pada bulan disember ini. Objektif utama program adalah untuk memberikan pendedehan kepada bakal mahasiswa tentang kepentingan bahasa inggeris dan memberikan pendedahan kepada bakal mahasiswa supaya dapat menyesuaikan diri dengan suasana pembelanjaran yang bakal dihadapi kelak.

Sekalung tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program ini dan diharapkan program ini dapat diteruskan bagi memastikan visi dan misi sebenar penubuhan Rakan Mahasiswa Kutan dapat dicapai, insyAllah.

Disediakan oleh:

Mohd Rizuwan Bin Yaacob

(Timbalan Presiden Rakan Mahasiswa Kutan)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet