Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, August 8, 2012

Kepala Babi Digantung Pada Pintu Masuk MasjidKepala Babi Digantung Pada Pintu Masuk Masjid

TOULOUSE - Dua kepala khinzir ditemui tergantung di pintu masuk sebuah masjid di selatan Perancis dan disifatkan sebagai kebangkitan Islamofobia di negara itu, menurut pemimpin Islam.

Datuk Bandar Montauban turut mengecam perbuatan tersebut dan menyifatkan sebagai menakut-nakutkan umat Islam di Perancis.

“Kepala khinzir itu diletakkan di dua tiang di pintu masuk Masjid Salam dengan darah mengalir di perkarangan masjid tersebut," katanya.

Beliau berkata, satu kertas siasatan dibuka bagi mengenal pasti individu bertanggungjawab.

Seorang pemimpin Islam, Abdallah Zekri berkata, perbuatan itu sangat mengejutkan kerana ia berlaku dalam bulan Ramadan.

Menurutnya, perbuatan ini sengaja dilakukan golongan anti-Islam sebagai provokasi dan menghina umat Islam.

“Perbuatan ini menggambarkan betapa bencinya golongan ini kepada umat Islam,” katanya.

Ini adalah kejadian pertama di Montauban, berhampiran bandar Toulouse dan pada tahun 2009, kaki khinzir telah digantung di sebuah masjid di Castres, juga di selatan Perancis dengan lambang swastika Nazi dengan slogan erkauman dan nasionalis dicat pada dinding bangunan itu.

credit to: Islam Itu Suci

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

Blog Archive