Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Saturday, March 30, 2013

Kejamnya Cara Rejim Syiah Bashar AssadSURIAH (Arrahmah.com) -Lembaga hak azasi manusia Human Rights Watch (HRW) telah menyiarkan sketsa-sketsa yang dibuat berdasarkan hasil wawancara dengan bekas para tawanan rezim Suriah. Dokumentasi tersebut memfokuskan perhatian pada cara-cara penyiksaan yang digunakan oleh rezim Suriah.
Menurut Pusat Dokumentasi HAM Suriah, sampai hari ini sudah hampir 200 ribu orang yang dipenjara atau pernah dipenjara oleh rezim Basyar Al-Assad sejak rakyat melawan Maret 2011. Penangkapan dan penyiksaan itu masih dilakukan sampai hari ini. Berikut ini sketsa-sketsa tersebut:


siksa 1siksa 2siksa 3siksa 4siksa 5siksa 6


- See more at: http://www.arrahmah.com/news/2013/03/30/beginilah-sebagian-cara-rezim-syiah-bashar-assad-menyiksa-tahanan-muslimin-suriah.html#sthash.cowzW9gI.dpuf

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

Blog Archive