Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, March 20, 2013

Selepas umum 7 dosa, ribut pun datang (Gambar Mangsa)


TANAH MERAH: Tidak lama sejurus Datuk Seri Najib Razak merasmikan Majlis Bekwoh Bersama PM di sini Jumaat lalu, tiba-tiba datang ribut kuat menumbangkan enam khemah.


(Seorang peserta perhimpunan bersama PM cedera selepas khemah roboh akibat terkena ribut)


Ekoran itu 10 penduduk yang hadir di majlis berkenaan cedera ringan dan beberapa orang lagi agak parah sehingga terpaksa diusung ke hospital.


“Sebaik sahaja selesai Perdana Menteri berucap merasmikan program berkenaan di Sekolah Menengah kebangsaan Tanah Merah 1 tiba-tiba langit menjadi gelap.


“Saya ingat seperti jam 8 malam. Semua orang menjadi panik. Perdana Menteri masih lagi berada di dalam dewan ketika kejadian berlaku.


“Banyak kerusi terbalik, peti televisyen litar di bawah khemah jatuh ke bawah kerana meja terbalik. Hujan turun dengan lebat sekali,” kata beberapa saksi ketika ditemui di tempat kejadian. HD

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

Blog Archive