Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Friday, July 12, 2013

MESIR: Kata-kata As-Syahid Syeikh Omar Mukhtar atau LION OF THE DESERT


Kata-kata As-Syahid Syeikh Omar Mukhtar atau LION OF THE DESERT sebelum ke tali gantung selepas dipujuk Hakim berbangsa Itali untuk menulis surat kepada TenteraMujahidin supaya menghentikan Jihad terhadap Tentera Itali. "Ini adalah Jalan yang Terbaik untuk mengakhiri kehidupan ku, Kami tidak akan mengalah, Kami akan Menang atau Mati. Kamu terpaksa berperang dengan generasi kami selepas ini dan seterusnya...dan aku akan hidup lebih lama dari tukang gantungku!!!." Ayuh teruskan perjuangan kita menentang Bashar Al-Assad dan seluruh Musuh Presiden Morsi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet

There was an error in this gadget