Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Wednesday, July 9, 2008

'Pak Guard Kayu'.....???

Suasana yang kelam dan gelita di selubungi dengan orakan sepoi-sepoi angin dingin malam telah membisikan perkara yang tidak pernah dijangkakan. Dengan keletihan yang menghenjut diri tanpa sepatah perkataan pun telah membangkitkan suasana yang kelam kabut terutamanya di kalangan ajk minggu haluan siswa di Universiti Teknologi Malaysia City Campus apabila seorang siswa baru telah dihantui perkara yang agak pelik sehinggakan hal tersebut telah menyebabkan dia jatuh dengan sedarkan diri. Dalam suasana yang kelam kabut dan gelap gelita ajak minggu haluan siswa bergegas mendapatkan bantuan Pak guard yang berdekatan tetepi apa yang menghairankan, pak guard tersebut dengan selamba tengok budak tersebut yang hampir bernyawa-nyawa itu, tetapi salah seorang ajk MHS telah bertindak proaktif dengan merampas anak kunci kenderaan universiti untuk membawa pelajar tersebut ke klinik Universiti. Tetapi dalam masa yang sama di kalangan ajk MHS telah menyuarakan ketidakpuasan hati terhadap pak guard tersebut sehingga mengeluarkan satu perkataan ‘Pak Guard Kayu’. Isu ini yang hangat di perdengarkan dikalangan ajk MHS dan pengawal keselamatan di UTM city campus sepanjang minggu haluan siswa sehinggakan beberapa orang ajk MHS disoal siasat oleh special branch atau SB untuk mendapatkan siapakah yang mengeluarkan perkataan ‘Pak Guard Kayu’ yang semena-mena dilontarkan kepada keseluruhan pengawal keselamatan di UTMKL. Adakah ini mencabar kredebiliti pengwal keselamatan di UTMKL atau sebaliknya….???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet