Berita Terbaru :

Jom Baca!!!

Followers

Ayyuha al-Syabab


"Sudut yang paling merbahaya sekali dalam sesuatu umat yang sedang membangun-terutama di ketika masih dalam peringkat permulaan kebangkitan ialah lahirnya berbagai corak fikrah dan pegangan, pelbagai seruan, bermacam-macam program, pelbagai langkah dan cara yang bersimpang siur di samping lahirnya begitu banyak orang-orang yang berlagak penganjur dan pemimpin.

Semua itu hanya memecah belahkan tenaga serta mencerai beraikan kekuatan yang sedia ada lalu mengendalakan tercapainya segala matlamat yang dituju.

Menyedari hal inilah maka suatu kajian terhadap segala fikrah tadi serta suatu analisa perbandingan di antaranya merupakan suatu persoalan yang asasi yang mesti dilakukan oleh setiap orang yang benar-benar inginkan reformasi"

-hassan al-banna-

Thursday, January 29, 2009

Please Read!!!!

Israeli soldiers passing out candy to the kids...

[]

[]

Helping Ladies across the street..

[]

[]

Providing childcare.

[]

[]

Allowing them a place to rest (permanently)

[].

Construction projects (demolition)

[]

[]

Respecting American and British pacifist resisters (such as American Rachel Corrie)

[]

[]

[]

And others.

[]

And if you are not satisfied, now, with the truth the following pictures are

war crimes as defined by the UN, The Hague and the Geneva Convention.

Using images of your enemy dead or alive (violation)

[]

Human shields (violation)


[]

Live Burial Torture (violation)

[]

And as a last res ort, Execution (violation)


[]

Tuesday, January 6, 2009

Ayuh bangkit!!!

Seruan

Dengan ini, saya menyeru setiap pihak agar:

1- Qunut NazilahMembaca qunut nazilah pada setiap kali solat dan ajarkan makna qunut dan cara melakukannya kepada orang-orang yang masih belum mengetahui hakikat qunut.

2- Tinggalkan makanan, minuman dan kerehatan yang berlebihan dan salurkannya kepada saudara-saudara kita di Palestin. Salurkan wang anda kepada pertubuhan-pertubuh an kebajikan tempatan yang terlibat menguruskan sumbangan untuk membantu rakyat Palestin.

3- Mendermalah untuk pembelian ubat-ubatan yang diperlukan. Menyumbang secara terus sama ada sumbangan yang berbentuk material ataupun kewangan. Hospital-hospital dan klinik-klinik di Gaza sedang kehabisan ubat-ubatan untuk merawat para pesakit.

4- Bagi sesiapa yang mempunyai kemampuan dan kesempatan, sertailah misi-misi kemanusiaan untuk membantu rakyat Gaza (untuk menyalurkan kelengkapan pakaian, makanan dan bahan api)

5- Mobilisasi rakyat untuk bangkit melahirkan solidariti bersama rakyat Gaza yang dizalimi dan sedang menghadapi krisis kemanusiaan yang semakin meruncing. Demo, bantahan, memorandum dan juga segala wasilah yang sesuai mestilah digunakan untuk tujuan tersebut.

6- Sebarkan maklumat kesengsaraan rakyat Gaza kepada seluruh rakyat dan penduduk dunia melalui teknologi yang ada seperti poster, banner, penulisan artikel di akhbar-akhbar, majalah-majalah, e-mail, laman web, sms, Ym dan lain-lain lagi.

7- Wujudkan Tabung Palestin di setiap rumah (Didiklah anak-anak agar mula menabung dari duit perbelanjaan mereka untuk rakyat Palestin). Sikap ini akan mewujudkan perasaan kebersamaan mereka dengan rakyat Palestin yang ditindas.

8- Bagi para pemudi dan wanita yang beriman, mereka hendaklah berderma dengan barang-barang perhiasan berharga yang mereka miliki.

9- Kepada seluruh warga yang bekerja, gunakanlah kedudukan kamu untuk menyelamatkan Palestin. Sebagai contoh :-

a. Para Pendakwah : Bangunkan Ummah untuk membantu Palestin dan serulah pihak-pihak berkuasa dengan kebenaran.

b. Ahli-ahli Parlimen : Gunakan segala jentera pemantauan supaya Kerajaan melaksanakan tanggungjawabnya secepat mungkin.

c. Para aktivis Politik dan Parti : Himpunkan rakyat untuk isu ini, berlumba-lumbalah sekarang untuk menyelamatkan ummah.

d. Para Pengamal Undang-undang : Berusahalah di peringkat nasional dan antarabangsa untuk mengutuk perang dan penyembelihan secara beramai-ramai ini.

..::..:: BOIKOT YAHUDI LA'NATULLAH ::..
..::lets support!!! campaign BOYCOTT ISRAEL::..
..::ISRAEL IS NOT REAL::..::..

Tindakan hamas menyerang tentera israel


Tentara Israel terus menggempur kota Gaza, isnin (5/1).

Militan Israel memperkuat cengkaman di Jalur Gaza. Sementara dari darat, ribuan tentera zionis terlibat dalam pertempuran sengit dengan para pejuang Hamas.

berlaku pertempuran yang sengit di bandar gaza timur dan di wilayah utara, isnin (5/1). tentera hamas telah melancarkan serangan balas terhadap tentara Israel, para pejuang Hamas telah melancarkan granat, roket, mortir, dan memasang ranjau.

Menurut beberapa saksi mata, para pejuang Hamas juga terlihat berusaha mengikuti tentara Israel masuk ke kawasan gedung yang kosong.

Hamas telah menyiapkan ”ribuan” pejuang untuk menghadapi Israel di Gaza. ”Kami sudah menyiapkan ribuan pejuang yang akan menanti kalian di berbagai sudut kota di Gaza,” kata juru bicara Brigade Ezzedine Al-Qassam, Abu Obeida.

Memasuki hari ke-10 serangan Israel, penduduk Gaza makin terhimpit. hampir 30 pesawat tempur Israel mengebom lokasi-lokasi strategik Hamas, seperti masjid yang dipakai untuk menyimpan senjata. Kapal-kapal perang Israel di lepas pantai Gaza juga menembakkan roket untuk membantu operasi di darat. Sejak operasi militan Israel ”Cast Lead” pada 27 Desember 2008, sebanyak 530 orang tewas (90 anak-anak) dan sekitar 2.500 orang cedera.

”Sebagian bandar Gaza telah dikepung. Kami berhasil mengempur Hamas, tetapi tujuan utama kami belum tercapai. Operasi ketenteraan ini belum selesai,” kata Menteri Pertahanan Israel Ehud Barak di parlimen.

Perdana Menteri Israel Ehud Olmert juga menolak untuk mengakhiri serangan Israel. Ia menegaskan, Israel tak akan berhenti menyerang Gaza sehingga matlamat tercapai. ”Kami tidak berniat menduduki Gaza kembali. Kami ingin serangan roket dari Hamas berhenti,” katanya.

Israel menuntut tiga perkara kepada Palestina, iaitu dihentikannya serangan roket dan mortar, pengawasan komuniti internasional pada kesepakatan gencatan senjata, serta kesediaan Hamas untuk genjatan senjata. Hamas juga memiliki dua tuntutan untuk Israel, iaitu memberhentikan serangan Israel serta dibukakan sempadan Gaza dan Israel.

Untuk membincangkan krisis di Gaza dan cara penyelesaiannya, delegasi Hamas, Osama Hemdan, ke Mesir. ”Kami ingin serangan Israel dihentikan dan pemblokkan dibuka. Setelah itu barulah kita mengambil kira usul Mesir,” katanya.

Tidak mahu terlibat

Semua proksi dalam Pemerintah Lebanon, termasuk gerilawan Hezbollah, tak ingin kembali terlibat dalam konflik dengan Israel. ”Sampai saat ini Hezbollah belum mempunyai tanda-tanda untuk kembali menheret Lebanon ke konflik baru itu,” kata Menteri Penerangan Lebanon Tarek Mitri. wallahu'alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Pakatan Rakyat 2

Popular Posts

Mutiara Kata

"...... makanan semanis dan selazat ini bukan dibuat daripada wang ayah dan ibumu. Kenyangkan perut rakyatmu dengan makanan ini sebelum engkau mengenyangkan perutmu"

Khalifah Umar bin Khatab

Alexa Internet